Mistä kaikki alkoi?

Olen käsityöihminen isolla K:lla. Läheiset onkin joskus sanoneet, että jos minulle ei ole keskeneräistä neuletta missään lojumassa en ole terve. :)

Kaikki alkoi oikeastaan lukio aikaan. Luokkakaverini neuloi itselleen villasukkia ja innostuin kokeilemaan itsekin. Olin toki ala- ja yläaste aikaan tehnyt parit lapaset ja pannulappuja tai vastaavia, mutta tuolloin halusin ihan itse ilman kässänopettajan painostusta kokeilla vieläkö on taito hyppysissä.

Taisin aloittaa itsekin juuri niistä villasukista. Monta kertaa tuli purettua, mutta lopulta niistä tuli ihan hyvät saapassukat. Ovat kylläkin tainneet jo joutua sittemmin hukkaan.

Seuraavaksi piti sitten kokeilla lapasten tekoa pitkästä aikaa ja se sujuikin jo paremmin. Sittemmin myös nuo tekeleet ovat tulleet tien päähän. :)

Varhaisimmista neuleista onkin jäljellä ehkä pidetyimmät neuleeni ikinä.


Novitan Nalle- langasta tehdyt lapaset ja villasukat. Inspiraation noihin sain kuvassakin olevasta kaulahuivista, joka on aikanaan Indiskasta ostettu. Piti saada kaulahuiville kaveriksi muutkin talviset asusteet.

Ohje lapasiin löytyi Novita lehdestä ja villasukkiin Nallen vyötteestä. Lapaset on tehty kaksinkertaisella langalla ja ovatkin kestäneen käytössä ja neljä talvea. :) Pipon tein ihan ohjetta neuloessa luoden eikä kyllä enää tulisi toista samanlaista. :P

Lukioaikojen jälkeen onkin syntynyt lukemattomat parit lapasia ja sukkia, useampi paita, kaulahuiveja, pipoja, amigurumeja ja muuta mukavaa. Ei ole tainnut olla aikaa, ettei niitä keskeneräisyyksiä olisi jossain korin pohjalla tai hyllynkulmalla olisi ollut lojumassa.

Eniten neuleita on tainnut mennä joululahjoiksi läheisille, mutta ei varmasti omatkaan varpaat pääse paleltumaan ennen eläkeikää. :)

Seuraavassa bloggauksessa sitten hiukan uudempia projekteja ohjeineen. :) Vielä kumminkin pieni sneak peek tulevaan. ;)



Kommentit