Kevättä(kö?) ilmassa

Huhtikuun eka päivä, Aprillipäivä. Vielä oon välttyny kepposilta, vaikka tokihan tässä on vielä iltaa jäljellä. :)

Maaliskuun viimeinen viikko olikin aikamoinen. Ei tullu neulottuakaan ku puolikas villasukka. :( Meillä nimittäin oli muutto. Omassa (vuokra)asunnossa on putkiremontti, jonka alta jouduttiin muuttamaan 3 kuukauden ajaksi evakkoon ja sitäpä sitten väännettiin viime viikko. Luojan kiitos mieheni oli vapaalla koko viikon ettei iha yksin tarvinnut tehdä ja kerkesin muutaman tunnin istua koulussakin.

Kaiken tämän hässäkän keskellä sitä vaan on pitänyt ihmetellä tätä kevään tuloa. Harvoin sitä on tullut käytyä maaliskuun viimeinen päivä rullaluistelemassa, mutta niin vaan eilen 12 km käytiin tempasemassa. Suurin osa kaduista on jo harjattu ja pestykin. Kukkipa jokunen krookuskin viikonloppuna Puijonlaakson asunnon kupeessa. :)

Mutta sitten niihin jo edellisellä kerralla lupaaniimi keskeneräisin projekteihin. ;)

Neulojana olen sen puolesta aika toivoton tapaus, että päättely ja viimeistely on minulle myrkkyä. Villapaitojen kokoaminen ja varsinkin raidallisten tekeleiden langanpätkien päättely saattaa jäädä pitkiinkin kantimiin. Nytkin taitaa päättelemättömiä lapasia ja villasukkia olla nurkissa muovikassillinen. :)

Yksi neulepaita on tälläkin hetkellä kokoamista vaille valmis. Vanhojen jemmalankojen seasta löytyi Novitan Puro Batik lankaa sen verran että syntyi seuraavaa:

Kappale kokonaisuudessaan
Paidassa kivana yksityiskohtana "reikärivi" joka toteutua lisäyksillä.


Molemmat kappaleet neuleessa ovat täysin samanlaisia ja tuloksena siis lepakkohihainen paita. Huikan olen tähän neuleeseen muuttanut alkuperäistä ohjetta. Eli ensimmäiset 8 lisäystä on tehty 6 kierroksen välein ja loput 4 kierroksen välein. Liekkö johtuu käsialastani sillä vain tällä muutoksella sain kappaleesta tarpeeksi korkean. Samalla sain hiukan muotoa muuten hyvin geometriseen muotoon.
Lanka: Novita Puro Batik, menekki m- kokoon 450g

Toinen keskeneräisyys myös jemmalangoista pitsineule tuubihuivi Novitan Nalle-langasta.

Pituutta nyt reilu metri
Kaulahuivi on ensimmäinen jota teen monivärisenä tasossa. Yleensä aina raitaneuleet on olleet suljettuna neulottuja jolloin värin vaihto, ainakin omasta mielestäni, on paljon helpompi toteuttaa.
Lanka: Novita Nalle (harmaa, beige ja kukkaketo), menekki kaikkia noin 100g

Molemmista keskeneräisyyksistä sitten kuvaa päälle puettuina kunhan saan inspiraatiota viimeistellä ne. :D

Sitten jälleen sneakpeek seuraavaan postaukseen. :)



Kommentit