Best friends' cookings part 02/2015

Tässä se nyt olisi. Blogini ensimmäinen "sarja." :) Aiheena todellakin kokkailuja parhaiden kaverusten kesken. Yhdessä olisi tarkoitus aina, kun tavataan laittaa hyvää ruokaa. Näistä kokkailuista sitten tänne kuvia, reseptiä ja fiiliksiä.

Välillä olisi tarkoitus tehdä "opiskelija budjetti - ruokaa." Tuolloin saatte myös foodie.fi appsin arvion ruoan kustannuksista. Saatte myös varmasti nauttia "laihdutus/Fitness" ruoista silloin tällöin. Noilla kerroilla pyrin laskemaan teille makrot. Mutta jos kumpikaan näistä ajatuksista ei kokkailun ohessa satu mieleen juolahtamaan, on luvassa meidän näköistä ja makuista hyvää ruokaa ja mikä tärkeintä rakkaan ihmisen kanssa mielekästä yhdessä oloa. Toivottavasti tämä fiilis välittyy myös näytön sille puolelle, sillä se on meille kaikkein tärkeintä näissä yhteisissä kokkaus hetkissä.

Ennen kuin päästään itse asiaan, pitäisi varmaan esitellä keittiössä häärivä ystäväni, onhan aiheena kumminkin "Best friends' cookings."

Eli paras ystäväni Anni. Tutustuimme lukio iässä, jolloin toki yhteydenpito oli päivittäistä. Tuolloin meitä oli tiivis kolmen kopla, jonka kanssa tehtiin aivan kaikki yhdessä. No, lukion jälkeen tietysti porukka hajosi kuka minnekin. Minä jäin Vesannolle, Anni muutti Kuopioon ja porukan kolmas jäsen lähti Hollolaan. Annin kanssa yhteyden pito jäi aika vähälle ja sekös kumpaakin häiritsi.

Onneksi asia on viime aikoina korjattu. Anni asuu nykyiseltään Viitasaarella, mutta mikä lie, kun välimatka kasvaa yhteydenpito tiivistyy. Kuopio -Viitasaari väli on vaivaiset 140 km, mutta se tuntuu olevan helppo matka, kun määränpää on parhaan ystävän koti. Toivottavasti välimatka tästä lyhenee ajan mittaan, tuolloin kokkailuja olisi tarkoitus tehdä kuukausittain, mutta siihen asti kokataan, kun tavataan. :)

Kuva on vuodelta 2012, Abi matkalta Tallinnasta.

Ensimmäinen yhteinen kokkailu kerta blogiin postaus ajatuksella oli tuossa helmikuun alkupuolella, kun rakkaan Annin luo pääsin vierailemaan. Tuolloin selätimme tuon viime vuosien hitti ruoan, joka on puhututtanut, kohauttanut ja saanut veden kielelle varmasti itse kullekin. Ja tämähän on tietenkin Avokado pasta. :)

Tähän herkku pastaan tarvitset:
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ½ chili ilman siemeniä
  • 1 lime
  • 2 kypsää avocadoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • loraus öljyä
  • kourallinen basilikaa
  • 60 g parmesaania
  • spagettia
 

 

Pilko valkosipuli ja chili hyvin pieneksi. Pilko avokaco, hienonna basilika ja raasta juusto. Lisää kaikki ainekset suoraan tarjoilukulhoon ja lisää suola, pippuri sekä öljy. Purista joukkoon limen mehu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Keitä pasta al dente suolaisessa vedessä. Kun pasta on ”kypsää” ota talteen tilkka keitinvettä ja lisää muiden ainesten joukkoon. Valuta vesi pois pastasta ja lisää pasta muiden ainesten joukkoon.














Lisää päälle parmesaania, mustapippuria ja muutama basilikan lehti koristeeksi. Nauti heti. :)


Välillä herkku ruoan tekemiseen ei montaa raaka-ainetta tarvita. Tämä on minusta tästä hyvä
esimerkki. Nopeaa ja todella herkullista. :)


Mutta nyt tämä lähtee kokeilemaan kenkkuilevan polven kuntoa aurinkoiseen kevät ilmaan lenkin merkeissä. :)

Kommentit